OMEGA-3 HJÆLPER DIG
Artikel
Morens indtagelse af omega-3-fedtsyren DHA under graviditeten bidrager til normal udvikling af øjnene og hjernen hos fosteret og hos spædbørn der ammes.
Omega-3 fedtsyrer er vigtige for flere funktioner i kroppen, og de er lettest at få ved at spise fede fisk. Her kan du læse mere om, hvilke andre kilder vi får omega-3 fra, så du sikrer dig en afbalanceret kost med gode og omega-3-rige ingredienser.
Fede fisk som makrel, torsk, laks, ansjoser, sild og fytoplankton og alger indeholder omega-3. Det er også naturlige kilder til langkædede omega-3 fedtsyrer.
Omega-3- fedtsyrerne fra marinekilder har dokumenterede effekter, og de er klassificeret som lange, flerumættede fedtsyrer. De omfatter EPA (Eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre).
Du kan også få omega-3 fra landbaserede planter og frø som hørfrø, chiafrø osv. Omega-3 fra landplanter er kortere og typisk ALA (alfa-linolensyre), som ikke giver de samme effekter i sig selv, som EPA og DHA. EPA og DHA kan produceres fra ALA, men kun i begrænsede mængder.
Der findes mange fødevarekilder til omega-3, og her er en liste med et udvalg, samt hvilken form for omega-3 fedtsyre, der forekommer i dem:
Hvis du ikke spiser nok omega-3 gennem kosten, enten fordi du ikke spiser fisk eller måske ikke spiser nok fisk, kan du bruge tilskud af omega-3, som både giver børn og voksne en god opfyldning af omega-3. De findes i let fordøjelige kapsler, som gør det nemmere for dig at indtage.
Artikel
Morens indtagelse af omega-3-fedtsyren DHA under graviditeten bidrager til normal udvikling af øjnene og hjernen hos fosteret og hos spædbørn der ammes.
Artikel
Hvorfor er omega-3 fedtsyrer så vigtige for kroppen, og hvordan kan du få tilstrækkeligt?