KILDER TIL OMEGA-3 & OMEGA-3 I MAD
Artikel
Fede fisk som makrel, torsk, laks, ansjoser, sild og fytoplankton og alger indeholder omega 3. Det er også naturlige kilder til langkædede omega 3 fedtsyrer.
Du har sikkert hørt det før: ”Du er, hvad du spiser”. Det er et gammelt, kinesisk ordsprog, som siger noget om betydningen af, hvad vi putter i munden.
Fedtsyren DHA er særlig vigtig, da DHA bidrager til at opretholde en normal syns- og hjernefunktion* og derfor bør vi sørge for at få en kost, der er rig på omega 3. Men selvom de fleste af os er klar over omega 3 fedtsyrens positive effekt, er det ikke altid, det lykkes for os at få tilstrækkelige mængder fra naturens side.
Fødevarestyrelsen anbefaler 350 gram fisk om ugen, hvoraf ca. 200 gram gerne skal være fed fisk. Synes du, det er udfordrende at følge myndighedernes kostråd, kan løsningen være at tage et tilskud af omega 3. Ved at indtage fx 1-2 kapsler Pikasol® Premium, får du en god opfyldning af omega-3 fra den fisk, du måske ikke altid når eller har mulighed for at spise.
* Den gavnlige effekt opnås ved et dagligt indtag på 250 mg DHA.
Artikel
Fede fisk som makrel, torsk, laks, ansjoser, sild og fytoplankton og alger indeholder omega 3. Det er også naturlige kilder til langkædede omega 3 fedtsyrer.
Artikel
Når du leder efter et omega-3 tilskud til dig og/eller din familie, er der forskellige ting du bør kigge efter.
Artikel
De fleste ved efterhånden, at fede fisk som laks, ørred, sardiner, makrel, ansjoser og sild er gode kilder til omega-3...